Składniki:
• 10 łyżek mąki arachidowej Ol'Vita
• 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
• 2 łyżki masła
• 2 łyżki miodu
• 2 jajka
• Garść dowolnych orzechów
• szczypta soli
Przygotowanie
• Orzechy siekamy nożem
• Mąkę, jajka, miód, masło, sól oraz sodę umieszczamy w misce
• Całość miksujemy mikserem na masę o konsystencji plasteliny
• Dodajemy posiekane orzechy całość mieszamy lub miksujemy na wolnych obrotach tylko do wymieszania składników
• Formujemy małe kuleczki i spłaszczamy je ręką lub widelcem
• Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 minut
• Upieczone wykładamy na kratkę do studzenia
• Można je przechowywać w pojemniczku do 1 tygodnia
Wskazówka:
Ciasteczka można przełożyć dowolnym kremem lub masłem orzechowym tworząc z nich smakowite markizy.
Gotowe! Smacznego!
Więcej zdrowych inspiracji na olvita.pl