Jesienią Magdę Gessler będzie można oglądać przede wszystkim w programie „Kuchenne rewolucje”, emitowanym przez stację TVN od 2010 roku. Po wakacyjnej przerwie na antenę Food Network wraca natomiast magazyn „Sexy kuchnia”, w którym restauratorka zdradza autorskie przepisy na dania rozpalające zmysły. Gwiazda już teraz myśli także o wiosennej ramówce.
– Będzie jeszcze jeden program, o którym za dużo nie chcę mówić, dokąd nie zobaczycie Państwo pierwszych odcinków, już na wiosnę, czyli czwarty program – mówi Magda Gessler agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.
Restauratorka czuwa jednocześnie nad rozwojem posiadanych w całej Polsce lokali gastronomicznych. Jej ostatnim projektem jest restauracja serwująca ryby i owoce morza znajdująca się w Gdyni. Lokal ten podaje wyłącznie świeże ryby z lodu, a jego klimatyczne wnętrza zostały w całości zaprojektowane przez Magdę Gessler. W najbliższych miesiącach gwiazda planuje otwarcie kolejnych restauracji, tym razem poza granicami Polski.
– Nie chcę o tym mówić, bo – jak się mówi – to zawsze coś się później dzieje, więc zobaczymy, jak nam to wyjdzie – mówi Magda Gessler.
Newseria: Pani została w Londynie wyśledzona. Będzie tam jakaś restauracja?
Magda Gessler: Nic nie mówię, żeby nie zapeszyć.
N: Nie zaprzecza Pani?
M.G.: Nie zaprzeczam.
Magda Gessler twierdzi, że obecnie pracuje nad całą koncepcją tworzenia sieci lokali za granicą. Gwiazda TVN zapewnia, że bez trudu znajduje czas na wykonywanie wszystkich obowiązków zawodowych. Twierdzi, że jej pasją jest praca i w przeciwieństwie do większości jej marzeniem są koleje projekty, a nie wakacje. Jest też przekonana, że gdy człowiek ma odpowiednią motywację i robi to, co naprawdę kocha, to nadaje mu to sens życia i wielkie spełnienie.
– Już jestem w Polsce, już się dużo lepiej czuję, dużo trudniej mi jest na urlopie, gdzie nie umiem odpoczywać. Dni, w które pracowałam, były super, dwa dni wolne były trudne, poza czasem zarezerwowanym dla mojego męża – przyznaje Magda Gessler.