Składniki:
- Mleko czekoladowe OSM Piątnica 700 ml
- jajka 2 szt.
- mąka pszenna 2 szklanki
- śmietana słodka 36% np. OSM Piątnica 500 ml
- cukier puder 3 łyżki
- serek mascarpone 250 g
- świeże jagody 1 szklanka
- olej rzepakowy do smażenia
Wykonanie:
1. Do mleka czekoladowego dodać jajko, mąkę i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać rózgą tak, żeby nie było grudek. Usmażyć na patelni naleśniki, smarując za każdym razem rozgrzaną patelnię olejem.
2. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie dodać serek mascarpone i wymieszać. Tak przygotowany krem wyłożyć na naleśniki, posypać jagodami i złożyć w kopertę lub rulon.
Smacznego!