- Jest to nowość na rynku gastronomicznym, urządzenie ma obniżyć temperaturę w miejscowości nadmorskiej na ogródku o około 3-4 stopnie, ale tak że klient, ani stół nie zostaje zmoczony. Para wodna, która odparowuje na wysokości 1.5 m obniża temperaturę w pomieszczeniu. Jest to rozwiązanie nowatorskie, przyszło z Włoch. Mają już je kurorty nadmorskie typu Sopot, Mielno, rynki dużych miast, w Poznaniu przy Brovarii. Temperatura, która będzie rosła co roku w Polsce, wymusi ten standard na właścicielach lokali, bo będzie to rodzaj jakości, gdzie można zjeść posiłek i nie spocić się przy tym. Są to dysze zamontowane pod dachem na ogródku, w innym pomieszczeniu jest agregat, który pozwala zaprogramować częstotliwość i długość strumienia pary wodnej. Niektórzy klienci już znają z wakacji z Włoch i Hiszpanii, dzieci szaleją, chciałyby doskoczyć, żeby para ich zmoczyła, są zadowoleni, biją brawo. Mam to od zeszłego roku, ale były problemy z rozruchem, od tego roku działa sprawnie. Firma z Opola jest monopolistą na te urządzenia i zapewnia, że w Świnoujściu innego montażu nie było. Na ogródku jest 25 m, co kosztowało 10 tysięcy złotych. Pierwotnie wykorzystywano urządzenie w rolnictwie - są to typowe zraszacze. Zapraszamy, do tego pyszna lemoniada, czujemy się jak w Hiszpanii, cytując słowa klientów - opowiedział Paweł Maryńczak.
Nie stać mnie na takie luksusy.
To jest debilizm ludzi z Swinnoujscia ze mogą tacy być zazdrosni zrobili mają zamiast pisać bzdury o tych ludziach zróbcie sami cos pochwalić się A nie krytykować że to reklama itd pyszne jedzenie tam jest i chylę czoła że można gotować tak pysznie tam A nie tylko chemia byle zarobić Puknijcie się w czoło drody ludzie ze Świnoujścia wstyd że tu mieszkam między takimi osobami z nienawiścią
To jest debilizm ludzi z Swinnoujscia ze mogą tacy być zawodnik zrobili mają zamiast pisaćbzdury o tych ludziach zróbcie sami cos pochwalić się A nie krytykować że to reklama itd pyszne jedzenie tam jest i chylę czoła że można gotować tak pysznie tam A nie tylko chemia byle zarobić puknijciesię w czoło drody ludzie ze Świnoujścia wstyd że tu mieszkam między takimi osobami z nienawiścią
Brawo MISTRAL...super obsoga i pyszne jedzenie.
JAK BĘDĘ CHCIAŁA BARANIE CZUĆ SIĘ JAK W HISZPANII LUB WE WŁOSZECH TO SOBIE TAM POJADĘ. TERAZ JESTEM W POLSCE I CZUJĘ SIĘ JAK W POLSCE. KIEDYŚ BYŁY LATA GORĄCE LUDZIE ŻYLI, POZNAWALI SIE, SPĘDZALI MIŁO CZAS I ŻYCIE A TERAZ. ... nie lubię tego lokalu kiedyś miałam tam niemiłe zdarzenie, ja panu podziękuje
NAjpierw artykuł, że lokal jest w plebiscycie Głosu, teraz to. Niezła reklama.
Porzadni wlasciciele to i porzadna restauracja!Zycze samych sukcesow i samych milych gosci!
Do Hiszpanii nam jeszcze bardzo daleko.
ja opiernicze co za ludzie wszedzie doszukuja sie drugiego dna nigdzie w swinoujsciu niema takiego plaszcza wodnego jak tam jest naprawde cool i jesli mialaby to byc reklama byloby to napewno juz rok temu a nie dopiero teraz to jest tzw informacja zazdrosnicy a do wlascicieli tak trzymac i powodzenia
Wpis został usunięty ze względu na złamanie prawa lub regulaminu serwisu przez użytkownika/Admin
Polecam kurtyna wodna gardeny posiadam takie cudo od początku lata coś niesamowitego
Hahaha jaka REKLAMA ukryta pod płaszczykiem klimatyzacji.W wielu sklepach i kawiarniach jest klima i co ?
Jak zobaczyłem przedramie kucharza trzymającego ośmiorniczkę to mi się już jeść odechciało. Zdjęcie z poprzedniego art. Fuj
Q*a piszcie komentarze bez błędów bo nie wiadomo o co chodzi w tych wypocinach
CYTAT" o kurna jacy swiatowcy, ja pierdziu. a slyszeli o klimatyzaji?"Koniec cyt. A widziałeś klimatyzację w ogródku restauracji
Jedzenie pyszne, a obsługa na dobrym poziomie!
Wspanialy i ambitny pomysl...brawo dla wlascicieli, ze pomysleli o kliencie...ochlodzenie jest tak samo wazne jak ogrzewanie w okresie zimowym...ale wielu tego nie pojmuje albo udaje ze problemu nie ma...ale nie tedy droga do sukcesu...dbalosc o klienta to sprawa priorytetowa.
wszystko pięknie tylko czemu mnie nie stać na to by być klientam a pracuje 10godzin dziennie
Jakim cudem są otwarte te restauracje, to fenomen, tam miały być butiki, lokale nie sa przystosowane do gastronomii, ale kasa kasa. . .
wole polskie restauracje niż niemieckie czy hiszpanskie, a klima jest szkodliwa dla zdrowia
najlepsza knajpeczka na promenadzie
A co to jest Restaurant? Czy Polakom wstęp wzbroniony?
" Na ogródku jest 25 m, co kosztowało 10 tysięcy złotych" - czego jest 25 m ? węża za 10.000 ?
Prawo prasowe nakazywało by jedbak dopisanie gdzies u dolu tekstu" artykul sponsorowany...
Ja tam nigdy nie bylem ale słyszałem dużo pozytywnych opinii o dobrym jedzeniu. I to mówili ludzie, którzy sami pracują w gastronomii.