Plac, na którym zwykle załoga Fortu Gerharda szkoli rekrutów zamienił się w wielki plenerowy bar. Głodni otrzymywali dania z grilla na gorąco. Do wyboru były także różne rodzaje sałatek. Nie zabrakło gorących i zimnych napojów.
fot. iswinoujscie.pl
Uroczystość otwarcia największej inwestycji w OT Port Świnoujście ostatnich lat - gigantycznego elewatora zbożowego zarezerwowana była dla bardzo licznej grupy zaproszonych gości. Prezes gospodarza – świnoujskiej spółki Ludwik Heinsch nie zapomniał jednak o swoich pracownikach. Zaraz po uroczystości, na sąsiadującym z baza terenie Fortu Gerharda przygotowano dla nich imprezę integracyjną z gastronomią , muzyką i ogniskiem. Do tego nietypowego świętowania wspólnego sukcesu prezes zapraszał wszystkich już podczas oficjalnej części uroczystości.
Plac, na którym zwykle załoga Fortu Gerharda szkoli rekrutów zamienił się w wielki plenerowy bar. Głodni otrzymywali dania z grilla na gorąco. Do wyboru były także różne rodzaje sałatek. Nie zabrakło gorących i zimnych napojów.
fot. iswinoujscie.pl
Kto chciał mógł także własnoręcznie upiec sobie kiełbaskę. Przy ognisku stanęła scena, a na niej pojawili się młodzi muzycy z orkiestry Zespołu Szkół Żeglugi Śródlądowej w Kędzierzynie-Koźlu, ci sami, którzy muzycznie oprawiali uroczystość przecięcia wstęgi przy nowej hali.
fot. iswinoujscie.pl
Tym razem jednak w repertuarze mieli znacznie już bardziej „rozrywkowe utwory. Pogoda sprzyjała więc portowcy w koleżeńskiej atmosferze miło spędzili popołudnie.
fot. iswinoujscie.pl
fot. iswinoujscie.pl
źródło: www.iswinoujscie.pl
Prezesunio z najzgrabniejsza sekretarka ulozyli menu i obliczyli ilosc porcji wraz z obsluga. Bravo, bravo, bravo...
Na taką imprezę nie zaprasza się przeciwników budowy portu kontenerowe i przeładunkowe siarki, a przymrozki, co serwują siarke do degustacji w słoika po kongiturach. Ot władza przez nas wybrana :)
To nie fort przygotowywał sałatki i inne żarcie. To restauracja Kuchnia robiła katering.Lipa po całości. Na taką imprezę to trzeba dużo obsługi a nie dwie osoby.Żenada
Kolejna żenada w wykonaniu rządzących portem wstyd i dziadostwo.
Tak to prawda. Sałatki - mało i kwaśne. Kiełbasy zalowali ludziom na ognisko, które sami rozpalili. Fasolka kolo 18.tej dotarła a ludzie prosto po pracy głodni przyszli. Kiełbasę dawali tylko z grilla na którego się czekało w bardzo bardzo długiej kolejce a grill był bardzo mały. Niestety ale fort w ogóle się nie spisal - nie powinni mieć zapłacone całości za tą żenadę. Kiełbasy były dokupione przez Port bo fort żałował choć miał opłacone - tragedia!! OBSŁUGA na FORCIE TRAGICZNA. Nie polecam tej knajpy.
Wykonano bez trasy transportu od statku do zbiornika. BRAK TAŚM TRANSPORTOWYM.PODEJRZEWAM ŻE BĘDZIE DUŻY POBYT NA TACZKI.ŚIŁA ROBOCZA JEST TANIA Z TEGO WYNIKA.PIERWSZY KURS PREZIO PORTU Z JASIEM FASOLĄ
Żarcie do bani, ta obsługa kateringowa do niczego się nie nadaje.Co ta za knajpa była, nieudolność, dwóch pracowników na krzyż.Wszystkiego jak na lekarstwo. sałatki" dupę urywały", -dosłownie. Szkoda kasy na pseudo firmy.Ogólnie spęd, aby tylko maluczkich jakoś zadowolić, a Elita i tak swoje żarła. Wstyd
A co się robi ze zboża ? A już wiem zacier, i później tylko popitke i na wesoło.
Impreza portu u właściciela Fortu? Nic dziwnego że nagle zamilkł w sprawach obrony miasta i turystyki przed portem kontenerowym. Czego to żądza pieniądza nie zrobi z człowieka.
Kolejny syf w uzdrowisku... Tragedia
Odnoszę wrażenie że prezesi, koledzy prezesów itd do dzisiaj mają legitymacje PZPR schowane w szafie-czyli koledzy Betonga
takie dlugi jakie ma ot to daleko nie zajda
Dobre, Jurkiewicz poskromił zarząd.
No i wracali zygzakiem z zamknietymi oczami, ale było super
Oki. Skoro unormowano przeładunek w czym problem?
"Cieszą się, jak końska dupa do bata."
A Wuja też żarł?
Ale jaja! Ci sami, co psioczyli na przeładunek siarki przez OT Port i chcą prawie zamknięcia tego interesu teraz robią im kiełbaski. Pytanie - za ile?