POGODA

Reklama


Wydarzenia

Newseria • Wtorek [23.01.2018, 10:42:57] • Polska

Radosław Liszewski: Żona nie wpuszcza mnie do kuchni. To jej królestwo

Wokalista jest fanem zdrowego odżywiania. Rzadko sam gotuje, w domowej kuchni niepodzielnie rządzi bowiem jego żona. Lider zespołu Weekend potrafi jednak nieźle przyrządzać kilka prostych potraw, np. włoskie spaghetti.

Radosław Liszewski od dłuższego czasu stara się dbać o zdrowie i kondycję, głównie poprzez odpowiednie komponowanie codziennego jadłospisu. Przywiązuje dużą wagę do jakości jedzenia i jego wartości odżywczych, nie ukrywa jednak, że dla koncertującego muzyka przestrzeganie reguł zdrowego odżywiania nie jest łatwe.

– Jak jesteśmy w trasie tyle dni, nie będę woził ze sobą pudełek, to jest nierealne tak naprawdę. Jeżeli idziemy na jakieś jedzenie, to kalkuluję, co jem i z czym – mówi wokalista agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Lider zespołu Weekend przyznaje, że na co dzień rzadko gotuje. Potrafi przyrządzić kilka prostych dań i nie ukrywa, że dobrze mu one wychodzą. Zazwyczaj jednak gotowaniem posiłków zajmuje się jego żona Dorota.

– Jest to domena mojej żony, która króluje, to jest jej enklawa, nie wpuszcza tam specjalnie nikogo do swojej kuchni – mówi Radosław Liszewski.

O gotowaniu i nie tylko wokalista opowie w nowym programie stacji Polsat „Makaronowy zawrót gotowy”. W roli gospodarzy nowego formatu widzowie zobaczą dziennikarkę Paulinę Chylewską oraz zawodnika MMA Szymona Kołeckiego, którzy w każdym odcinku wraz ze swymi gośćmi będą przygotowywać potrawy na bazie makaronu. Radosław Liszewski, wraz z tancerzem Stefano Terrazzino, będzie gościem pierwszego odcinka, którego motywem przewodnim będzie karnawał.

– Miałem rozmawiać o imprezie, a wyszło tak, że trochę porozmawialiśmy o jedzeniu. Wydawało mi się, że praktycznie nic nie wiem, ale gdy doszło do rozmowy i do samego gotowania, to jednak się okazało, że trochę wiem na temat jedzenia i gotowania – mówi wokalista.

Program „Makaronowy zawrót głowy” zadebiutuje na antenie telewizji Polsat 10 lutego o 10:40.


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Miejski Dom Kultury, Uniwersytet Trzeciego Wieku w Świnoujściu mają zaszczyt zaprosić na XVII Morskie Juwenalia UTW Regionu zachodniopomorskiego "Aktywny Senior - 2025" w dniu 7 czerwca 2025 o godz. 11.00 na scenie Amfiteatru im. Marka Grechuty w Świnoujściu przy ul. Chopina 30. Celem przeglądu jest prezentacja twórczości oraz osiągnięć grup senioralnych w różnych dziedzinach artystycznych, rozwijanie pasji twórczych, integracja środowiska, aktywizowanie seniorów do tworzenia ruchu amatorskiego, propagowanie aktywnego i kulturotwórczego sposobu spędzania czasu wolnego. Przedsięwzięcie ma charakter przeglądu twórczości artystycznej Seniorów zrzeszonych w Uniwersytetach Trzeciego Wieku, Organizacjach Seniorów, Domach Kultury prowadzących zespoły artystyczne złożone z Seniorów (zespoły międzypokoleniowe) Regionu Zachodniopomorskiego ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■