Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY – unikalna kompozycja polskich buraków, czosnku, cebuli, ziół, przypraw i innych składników gwarantuje doskonały smak, idealne doprawienie i intensywny kolor świątecznego barszczu. Z nim tradycyjna, wigilijna zupa zawsze się udaje i jest pyszna!
Majonez Dekoracyjny WINIARY – dzięki wyjątkowemu smakowi, doskonałej jakości oraz kremowej konsystencji Polacy od lat chętnie go wybierają. Doskonały do zimnych przystawek oraz warzywnych sałatek.
WINIARY POMYSŁ NA … rybę w sosie śmietanowo-koperkowym – pomoże szybko i łatwo przyrządzić pyszną rybę z piekarnika, która będzie doskonałą alternatywą dla smażonego karpia.
Sugerowana cena detaliczna produktów:
Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY - ok. 1,90 zł
Majonez Dekoracyjny WINIARY (400 ml) - ok. 5,20 zł
WINIARY POMYSŁ NA … rybę w sosie śmietanowo-koperkowym – ok. 2,60 zł
Prosty przepis na smaczne Święta
Nie ma udanych Świąt bez towarzystwa najbliższych – rodzina, przyjaciele, wszystkie ważne dla nas osoby w jednym miejscu. Chcąc sprawić, aby ten czas był jeszcze bardziej klimatyczny i radosny – dekorujemy świąteczne drzewka i dbamy, aby każdy opuścił nasz dom zadowolony i… najedzony. Aby w tym roku zaskoczyć najbliższych nowymi smakami, warto zaproponować im ich ulubione świąteczne dania w nieco innej odsłonie. Brzmi smakowicie, prawda? Nie czekaj i już teraz zainspiruj się naszymi pomysłami, a obiecujemy, że Święta będą pyszne jak nigdy dotąd!
Jeśli nie klasyczny barszcz, to co?
Każdy z nas bez wahania wymieni dania, które kojarzą mu się z Bożym Narodzeniem. Jeśli chodzi
o zupy, na polskich stołach najczęściej pojawia się barszcz czerwony, ale w niektórych regionach podaje się także zupę grzybową czy wigilijny żur. Zupa, która rozpoczyna wigilijną kolację, w tym roku może smakować nieco inaczej, wystarczy przygotować ją z nowymi składnikami. Klasyczna zupa grzybowa będzie smakować pysznie podana pod ziemniaczaną pierzynką, a smak wigilijnego żurku podkreśli wędzony łosoś. O idealny kolor, aromat i odpowiednie doprawienie tradycyjnego wigilijnego barszczu zadba Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Tę klasyczną zupę możemy wzbogacić samodzielnie przygotowanymi makowymi kluskami. Jedno jest pewne – będzie pysznie!
Przystawki na stół!
Jarzynowa sałatka, karp w galarecie, śledzie na tysiąc sposobów… Obowiązkowym punktem świątecznego menu są także zimne i ciepłe przystawki. Każdy z nas w zeszycie z przepisami ma swoje ulubione pozycje, które co roku goszczą na wigilijnym stole. Wystarczy pomysł, kilka dodatków, aby podać je w zupełnie nowej odsłonie. Nie bój się puścić wodze kulinarnej fantazji. Dla inspiracji proponujemy sałatkę jarzynową w formie tortu lub babeczek z ciasta francuskiego. Pyszny smak tradycyjnej sałatki, a także innych przekąsek gwarantuje Majonez Dekoracyjny WINIARY, który dzięki swojej kremowej konsystencji i doskonałej jakości od lat króluje na polskich stołach. Możemy wykorzystać go także do dekoracji innych świątecznych dań. Inspiracji z pewnością nie zabraknie!
Ryba w roli głównej
Ryby na świątecznym stole pojawiają się w wielu odsłonach - smażone, pieczone, po grecku, w galarecie, czy w sałatce. Zgodnie z polską tradycją na wigilijnej kolacji powinien pojawić się karp, coraz częściej sięgamy jednak także po inne gatunki ryb. Pyszną alternatywą dla tradycyjnych przepisów będzie ryba przygotowana w piekarniku. Jej delikatny smak idealnie podkreśli WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym. Danie udaje się doskonale zarówno z ryby świeżej, jak i mrożonej. To co, do dzieła?
Po pomysłowe przepisy na wyjątkowe, świąteczne potrawy zapraszamy na www.winiary.pl
Klaudia Komsta