Tradycyjne rogale świętomarcińskie wypiekane są według oryginalnej XIX-wiecznej receptury. Robi się je z ciasta półfrancuskiego, wypełnia nadzieniem z białego maku z dodatkiem orzechów, rodzynek i migdałów. Rogale świętomarcińskie dostępne w Biedronce przygotowywane są zgodnie z tym przepisem, co potwierdza znak Europejskiej Marki Produktu Regionalnego przez piekarnie z Wielkopolski: Fawor Spółdzielnia Piekarsko – Ciastkarska oraz Piekarnia Piotr Gwódź.
Na św. Marcina klienci sieci będą także mogli kupić gęś owsianą, pochodzącą z wyselekcjonowanych polskich hodowli. To wyjątkowy rarytas, gdyż gęś owsiana hodowana jest według ściśle określonych zasad. W pierwszym okresie karmi się ją niemal wyłącznie paszami zielonymi, a przez trzy ostatnie tygodnie tylko owsem, co wpływa na wyjątkowy smak mięsa. Mięso gęsi znakomicie nadaje się do pieczenia, duszenia i smażenia, a jej wyjątkowy smak można podkreślić nacierając ją przyprawami i marynując przynajmniej kilka godzin. Potrawy z gęsi są soczyste i aromatyczne.
Szczegółowe informacje dotyczące oferty, cen, dostępności oraz limitów zakupowych znajdują się na stronie internetowej www.biedronka.pl.