składniki
100 g bezglutenowych biszkoptów 3Pauly
400 g tofu
150 g ciemnej czekolady
2-3 łyżki syropu ryżowego lub miodu
Chili w proszku (opcjonalnie)
Dowolne owoce i cynamon do dekoracji
Przygotowanie:
1. Zblendować tofu na gładko
2. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i delikatnie wymieszać z tofu
3. Dodać syropu ryżowego lub miodu i doprawić odrobiną sproszkowanego chilli
4. Ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na ok godzinę
5. Pokruszyć biszkopty i wyłożyć na spodzie w naczyniach deserowych
6. Krem wyciągnąć z lodówki przełożyć do deserówek, ozdobić owocami i cynamonem
Ilość porcji 4. Czas przygotowania ok 80 min.
Smacznego 3pauly.de