Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka
Składniki:
- jajka (klasa wagowa L) 3 szt.
- Masło Ekstra „Piątnica” 1 łyżka
- Twaróg Wiejski Lekki „Piątnica” 150g
- natka pietruszki 3-4 gałązki
- koperek 3-4 gałązki
- czosnek 2 ząbki
- zioła prowansalskie ½ łyżeczki
- jogurt naturalny 1 łyżka
- pomidor 1 szt.
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Do miseczki wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać zioła prowansalskie, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać (roztrzepać).
Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczno - ziołową i smażyć na wolnym ogniu z obu stron.
Do twarogu dodać jogurt naturalny i pokrojony w kostkę pomidor, doprawić odrobiną soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na wystudzonego już omleta nałożyć gotowy twarożek i zrolować. Pokroić omleta w parocentymetrowe rolki.
Smacznego!
Ewelina Duchnik
Młodszy Specjalista ds. PR