POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Czwartek [31.12.2015, 13:05:24] • Świnoujście

Przygotuj się na dobrą zabawę!

Przygotuj się na dobrą zabawę!

fot. Organizator

Święta, święta, a po świętach? Sylwester – jedna z najbardziej imprezowych nocy w roku. Organizacja przyjęcia, wcale nie musi wiązać się z wielogodzinnymi przygotowaniami. Wystarczy jedynie wszystko wcześniej zaplanować, by móc spokojnie bawić się do białego rana.

Sylwestra można spędzać na wiele sposobów. Jedni preferują zorganizowane bale, drudzy imprezy klubach lub na świeżym powietrzu. Inni natomiast wolą spędzać ten czas kameralnie, wyjeżdżając lub po prostu zapraszając znajomych do domu. Tym ostatnim na pewno przyda się kilka poniższych porad.
Zabawa w stylu…

Zacznij planowanie od wymyślenia tematu przewodniego spotkania – w końcu to od niego zależy, jak potoczą się dalsze przygotowania. Nie ma znaczenia, czy impreza odbędzie się w stylu lat 80, czy też pod hasłem „Przebieramy się!”, ważne, by każdy z zaproszonych gości dobrze się bawił i poczuł świetną atmosferę.

Wystrój ma znaczenie
Nawet najprostsze ozdoby dodadzą wnętrzu wyjątkowego klimatu, a także zaskoczą gości. Sznury kolorowych, migoczących światełek i wijące się serpentyny na pewno przyciągną ich uwagę. Ciekawym pomysłem jest przymocowanie balonów do ściany za pomocą dwustronnej taśmy. Dzięki temu, będzie wyglądała jak pokryta bąbelkami. Pamiętaj także o akcentach i muzyce nawiązujących do tematyki imprezy!

Kolejny krok – menu
Na sylwestrowym spotkaniu nie może również zabraknąć pysznego jedzenia – przecież Nowy Rok należy przywitać z pełnym brzuchem! Szwedzki stół pełen różności z pewnością będzie cieszył się dużą popularnością i stanowił jeden z głównych punktów imprezy. – Pamiętajmy, że podstawą dobrego menu jest nie tylko wspaniały wygląd potraw, ale także ich smak. Na sylwestrowym przyjęciu sprawdzą się małe, kolorowe, przekąski w formie kanapeczek, sałatek czy tartaletek. Do ich przygotowania potrzebne będą m.in.: krakersy, bagietki, oliwki, wędliny oraz warzywa w zalewie. Świetną propozycją są również koreczki składające się z serów dojrzewających pokrojonych w kostkę i owoców, takich jak: winogrona, pomarańcze czy granaty. Nie powinno zabraknąć także szybkich w przygotowaniu serowych roladek, kryjących w środku chrupiące, świeże warzywa. Ser żółty podkreśli smak przegryzek i sprawi, że będą one bardziej treściwe i zaspokoją głód gości – mówi Ewa Polińska z Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach.
W gorączce sylwestrowych przygotowań warto pamiętać o jednym – tego wieczoru najważniejsza jest udana zabawa!


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa się gala finałowa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyskała absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■