POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Środa [02.12.2015, 19:29:13] • Świnoujście

Uczniowie hotelarza poznali pracę w gastronomii. Warsztaty szkoleniowe na promie POLONIA

Uczniowie hotelarza poznali pracę w gastronomii. Warsztaty szkoleniowe na promie POLONIA

fot. BIK UM Świnoujście

W kolejnym roku szkolnym uczniowie Technikum Zawodowego nr 1 w Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki , dzięki wieloletniej współpracy oraz życzliwości firmy Unity Line, a zwłaszcza załodze promu m/f POLONIA, mają możliwość udziału w warsztatach szkoleniowych, doskonaląc swoje umiejętności zawodowe u mistrzów w zawodzie.

W roku szkolnym 2015/2016 zaplanowanych jest 11 szkoleń dla uczniów w zawodzie technik hotelarstwa oraz technik żywienia i usług gastronomicznych.

Uczniowie hotelarza poznali pracę w gastronomii. Warsztaty szkoleniowe na promie POLONIA

fot. BIK UM Świnoujście

Tematyka szkoleń dla uczniów klas w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych obejmuje przygotowanie dań nie tylko z mięsa, warzyw i owoców, ale także z ryb, owoców morza, deserów czy carvingu –dekoracji z owoców i warzyw.

Uczniowie hotelarza poznali pracę w gastronomii. Warsztaty szkoleniowe na promie POLONIA

fot. BIK UM Świnoujście

Uczniowie klas w zawodzie technik hotelarstwa poznają z praktycznej strony pracę w restauracji, barze – classic, barze w stylu wolnym „Flair“. Dowiedzą się jak właściwie przygotować bankiety, przyjęcia okolicznościowe, konferencje.

Uczniowie hotelarza poznali pracę w gastronomii. Warsztaty szkoleniowe na promie POLONIA

fot. BIK UM Świnoujście

- Wsparcie, jakie otrzymują uczniowie naszej szkoły od firmy UNITY LINE Sp. z o.o. w Szczecinie, a w szczególności od załogi promu m/f POLONIA ma istotne przełożenie na jakość i formę prowadzonego kształcenia zawodowego oraz pomaga we właściwym przygotowaniu absolwentów naszej szkoły do wykonywania zadań zawodowych. – mówi Gabriela Kopacka dyrektor CEZiT - Efektem tych szkoleń jest doskonałe przygotowanie uczniów naszej szkoły do współczesnego europejskiego rynku pracy.


Tekst /fot BIK/CEZIT


komentarzy: 9, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
Oglądasz 1-9 z 9

Gość • Czwartek [03.12.2015, 11:43:51] • [IP: 88.156.235.***]

ten zastepca kroil kielbase na sniadanie, potem zrobile kurs kucharza i po 2 latach zostal prawie szefem w 4 **** hotelu, mozna mozna

Burek • Czwartek [03.12.2015, 09:49:02] • [IP: 31.174.74.**]

Ja może się czepiam, ale tu akurat mam czego. Chodzi mi o estetykę nakrytego stołu. Serweta na serwecie z zagnieceniami po prasowaniu. W lokalu o pewnej klasie, a jako prom międzynarodowy Polonia do tej klasy pretenduje, jest to nie na miejscu. Wygląda to jak w czasach głębokiego PRL-u. Serweta powinna być wyprasowana gładko, bez zagnieceń i dopiero położona na stół. Dalej, kolega który uczy młodzież kultury otwierania i podawania wina. Nie wiem, z której szkoły sommalierów się wywodzi, ale mając dwa kieliszki i butelkę wina, nie wiele tę młodzież nauczy. Już lepiej, jakby odbił korek, waląc dłonią w denko butelki. To też wymaga pewnej fachowości. Patrząc na te fotki nie dziwi mnie wcale to, co ktoś napisał - że młodzież na Polonii jest za karę.

Gość • Czwartek [03.12.2015, 08:35:33] • [IP: 80.245.190.***]

Owczar nauczyciel mentor polskiej młodzieży hihi pozdrawiam cała kuchnie polonki ;)

Gość • Czwartek [03.12.2015, 07:52:26] • [IP: 92.42.119.***]

Tylko nie rubcie katów, bo na obrusie widzę, a tak to powodzenia.

Robert P. • Czwartek [03.12.2015, 06:52:31] • [IP: 83.16.238.***]

A to wyròżnienie jest czy raczej kara, Polonia to jakoś nie kojarzy mi się z ***** hotelem,

Gość • Środa [02.12.2015, 21:07:24] • [IP: 62.69.231.***]

Który z czynników zmniejsza ryzyko zarażenia wirusem HIV? A. Seks bez zabezpieczeń B. Używanie wspólnej strzykawki i igły do podawania heroiny C. Transfuzja krwi od osoby zarażonej

Gość • Środa [02.12.2015, 20:40:20] • [IP: 80.245.178.***]

hotelarze czy kucharze? Chyba jest jakaś różnica?

Gość • Środa [02.12.2015, 20:30:54] • [IP: 93.94.191.**]

nawet na mycie podłogi po zmywaku się nie nadajecie ta szkoła tylko wykancza nie uczy. ..

Gościu • Środa [02.12.2015, 20:04:23] • [IP: 213.205.194.***]

Szczerze, to lubię iść do dobrej restauracji i zjeść coś dobrego. Z drugiej strony uważam że praca kucharza jest najbardziej niewdzieczna pracą na świecie. Wszystko co przygotują i tak w g...o się obróci.

Oglądasz 1-9 z 9
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ W Świnoujściu właśnie rozpoczął się przegląd 500 drzew rosnących w pasach drogowych, obejmujący ich inwentaryzację – obmiar, ocenę stanu sanitarnego oraz sporządzenie dokumentacji fotograficznej ■ Punkt zbiórki rzeczowej dla powodzian w sportowej MDK przy ul. Matejki 11 będzie działał w dni robocze od 8.00 do 14.30 do 30 września 2024 r. W celu pozostawienia darów należy najpierw zadzwonić pod nr telefonu 91 321 59 49. ■ AKTUALIZACJA KOMUNIKATU: Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Świnoujściu potwierdził przydatność wody do spożycia z wodociągu „Granica-Wydrzany” na odcinku ul. Chrobrego obejmującym budynki przy ul. Chrobrego 19, 21, 26 i 28 ■