POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Środa [02.12.2015, 19:29:13] • Świnoujście

Uczniowie hotelarza poznali pracę w gastronomii. Warsztaty szkoleniowe na promie POLONIA

Uczniowie hotelarza poznali pracę w gastronomii. Warsztaty szkoleniowe na promie POLONIA

fot. BIK UM Świnoujście

W kolejnym roku szkolnym uczniowie Technikum Zawodowego nr 1 w Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki , dzięki wieloletniej współpracy oraz życzliwości firmy Unity Line, a zwłaszcza załodze promu m/f POLONIA, mają możliwość udziału w warsztatach szkoleniowych, doskonaląc swoje umiejętności zawodowe u mistrzów w zawodzie.

W roku szkolnym 2015/2016 zaplanowanych jest 11 szkoleń dla uczniów w zawodzie technik hotelarstwa oraz technik żywienia i usług gastronomicznych.

Uczniowie hotelarza poznali pracę w gastronomii. Warsztaty szkoleniowe na promie POLONIA

fot. BIK UM Świnoujście

Tematyka szkoleń dla uczniów klas w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych obejmuje przygotowanie dań nie tylko z mięsa, warzyw i owoców, ale także z ryb, owoców morza, deserów czy carvingu –dekoracji z owoców i warzyw.

Uczniowie hotelarza poznali pracę w gastronomii. Warsztaty szkoleniowe na promie POLONIA

fot. BIK UM Świnoujście

Uczniowie klas w zawodzie technik hotelarstwa poznają z praktycznej strony pracę w restauracji, barze – classic, barze w stylu wolnym „Flair“. Dowiedzą się jak właściwie przygotować bankiety, przyjęcia okolicznościowe, konferencje.

Uczniowie hotelarza poznali pracę w gastronomii. Warsztaty szkoleniowe na promie POLONIA

fot. BIK UM Świnoujście

- Wsparcie, jakie otrzymują uczniowie naszej szkoły od firmy UNITY LINE Sp. z o.o. w Szczecinie, a w szczególności od załogi promu m/f POLONIA ma istotne przełożenie na jakość i formę prowadzonego kształcenia zawodowego oraz pomaga we właściwym przygotowaniu absolwentów naszej szkoły do wykonywania zadań zawodowych. – mówi Gabriela Kopacka dyrektor CEZiT - Efektem tych szkoleń jest doskonałe przygotowanie uczniów naszej szkoły do współczesnego europejskiego rynku pracy.


Tekst /fot BIK/CEZIT


komentarzy: 9, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
Oglądasz 1-9 z 9

Gość • Czwartek [03.12.2015, 11:43:51] • [IP: 88.156.235.***]

ten zastepca kroil kielbase na sniadanie, potem zrobile kurs kucharza i po 2 latach zostal prawie szefem w 4 **** hotelu, mozna mozna

Burek • Czwartek [03.12.2015, 09:49:02] • [IP: 31.174.74.**]

Ja może się czepiam, ale tu akurat mam czego. Chodzi mi o estetykę nakrytego stołu. Serweta na serwecie z zagnieceniami po prasowaniu. W lokalu o pewnej klasie, a jako prom międzynarodowy Polonia do tej klasy pretenduje, jest to nie na miejscu. Wygląda to jak w czasach głębokiego PRL-u. Serweta powinna być wyprasowana gładko, bez zagnieceń i dopiero położona na stół. Dalej, kolega który uczy młodzież kultury otwierania i podawania wina. Nie wiem, z której szkoły sommalierów się wywodzi, ale mając dwa kieliszki i butelkę wina, nie wiele tę młodzież nauczy. Już lepiej, jakby odbił korek, waląc dłonią w denko butelki. To też wymaga pewnej fachowości. Patrząc na te fotki nie dziwi mnie wcale to, co ktoś napisał - że młodzież na Polonii jest za karę.

Gość • Czwartek [03.12.2015, 08:35:33] • [IP: 80.245.190.***]

Owczar nauczyciel mentor polskiej młodzieży hihi pozdrawiam cała kuchnie polonki ;)

Gość • Czwartek [03.12.2015, 07:52:26] • [IP: 92.42.119.***]

Tylko nie rubcie katów, bo na obrusie widzę, a tak to powodzenia.

Robert P. • Czwartek [03.12.2015, 06:52:31] • [IP: 83.16.238.***]

A to wyròżnienie jest czy raczej kara, Polonia to jakoś nie kojarzy mi się z ***** hotelem,

Gość • Środa [02.12.2015, 21:07:24] • [IP: 62.69.231.***]

Który z czynników zmniejsza ryzyko zarażenia wirusem HIV? A. Seks bez zabezpieczeń B. Używanie wspólnej strzykawki i igły do podawania heroiny C. Transfuzja krwi od osoby zarażonej

Gość • Środa [02.12.2015, 20:40:20] • [IP: 80.245.178.***]

hotelarze czy kucharze? Chyba jest jakaś różnica?

Gość • Środa [02.12.2015, 20:30:54] • [IP: 93.94.191.**]

nawet na mycie podłogi po zmywaku się nie nadajecie ta szkoła tylko wykancza nie uczy. ..

Gościu • Środa [02.12.2015, 20:04:23] • [IP: 213.205.194.***]

Szczerze, to lubię iść do dobrej restauracji i zjeść coś dobrego. Z drugiej strony uważam że praca kucharza jest najbardziej niewdzieczna pracą na świecie. Wszystko co przygotują i tak w g...o się obróci.

Oglądasz 1-9 z 9
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Ruch między węzłami Świnoujście Łunowo i Międzyzdroje został przekierowany na nową S3. Ruch odbywa się na tym odcinku z zawężeniem do jednego pasa w każdą stronę. Częściowo uruchomiony został węzeł Międzyzdroje, nie ma już tymczasowego ronda i ruch jest płynniejszy. To kolejny etap udrażniania przejazdu nową S3 ■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa się gala finałowa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyskała absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■