iswinoujscie.pl • Piątek [28.11.2014, 07:18:17] • Świnoujście
Praktyki zawodowe nauczycieli CEZiT oraz szkoły partnerskiej z Wodzisławia Śląskiego na promie m/f POLONIA

fot. BIK UM Świnoujście
Już po raz kolejny, nauczyciele Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki w Świnoujściu oraz szkoły partnerskiej z Wodzisławia Śląskiego, w ramach programu doskonalenia zawodowego nauczycieli kształcenia zawodowego odbywają praktykę zawodową na promie m/f POLONIA firmy UNITY LINE.
Nauczyciele doskonalą swoje umiejętności zawodowe w zakresie poznawania rzeczywistych warunków pracy w przedsiębiorstwach branży hotelarsko-gastronomicznej, zdobywają nowe umiejętności praktyczne niezbędne w procesie przygotowania absolwentów szkoły do wykonywania zadań zawodowych.
BIK UM Świnoujście
nie rozumiem waszego zdziwienia? uczymy się cale życie, to że nauczyciele" zazwyczaj" posiadają duża wiedzę teoretyczną, nie trzeba nikomu tłumaczyć, a na prawdziwej kuchni, nie zależnie czy to kuchnia na promie/kutrze/restauracji itd... to praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka... i tam się tego uczą, jak wygląda to czego oni uczą, w praktyce. i O ile wyciągną jakieś pozytywne wnioski/wiedzę z tych praktyk, to przekażą tą wiedzę dalej.. i naprawdę jest wiele nauczycieli zawodu z pasją, i umiejętność nauczania, zarażania pasją uczni
Nauczyciele uczą sie od kucharzy? Czy znowu ktoś cos źle opisał?
postaraliby się o praktyki gdzie indziej, a nie od lat na promach, wielka mi atrakcja!!
A NA KUTRY RYBACKIE TO NIE LASKA ? TAM JEST SZKOLA ZYCIA W MALEJ CIASNEJ KUCHNI !
Czy to ma znaczyć, że nauczyciele dopiero się uczą??
Olka zrób coś dobrego na sobotę ;)
no i co z tego jak i tak nie dają młodym w CEZIT pracować tylko cały czas stara kadra
Gość Piątek [28.11.2014, 08:19:36] [IP: 80.245.178.***] To nie jest jakaś zawodowa szkoła, tylko technikum zawodowe. Ale wiocha w tym Świnoujściu. a najlepszym nauczycielkom życzę dalszych sukcesów.
Super praktyka, na m/f Polonia jest b. dobra /świetna/ kuchnia.
No i co z tego, kogo takie bzdety obchodzą. Zawodowa szkola to i zawodowe praktyki. ale njus!
to moze oni przypomna kuchni na Polonii co to jest higiena pracy i jak przechowywac jedzenie zeby klijent nie chorowal...?