POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Czwartek [24.07.2014, 21:55:08] • Polska

Pomysł na szybki deser? Ciasto francuskie od FRoSTY!

Pomysł na szybki deser? Ciasto francuskie od FRoSTY!

fot. internet

Świetnie współgra z różnymi składnikami – od owoców po mięsa. Dania, których jest bazą, można przygotować błyskawicznie. Wyśmienicie smakuje w każdej postaci: na ciepło, zimno, w wersji słodkiej i wytrawnej. Latem ciasto francuskie FRoSTY to doskonały pomysł na szybkie desery i przystawki.

Przygotowanie ciasta francuskiego według tradycyjnej receptury jest zajęciem żmudnym i pracochłonnym, wymaga bowiem cierpliwego rozwałkowywania ciasta, warstwa po warstwie. Dlatego dla tych, którzy w kuchni cenią proste rozwiązania, jest Ciasto francuskie FRoSTY - zamrożone i gotowe do pieczenia.

Przygotowywane jest na bazie starannie dobranych składników, dzięki czemu jest niebywale kruche i delikatne. W swoim składzie nie zawiera wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników, aromatów, skrobi modyfikowanej ani tłuszczów utwardzonych.

W każdym opakowaniu Ciasta francuskiego FRoSTY znajduje się 6 prostokątnych i zamrożonych kawałków. To wygodne rozwiązanie, które pozwala na rozmrożenie i wykorzystanie dokładnie takiej ilości ciasta, jakiej w danej chwili potrzebujemy. A użyć go można na wiele różnych sposobów. Doskonale sprawdza się jako baza tart, quiche’ów, nadziewanych rogalików i pierożków oraz mnóstwa innych słodkich i słonych przekąsek. Latem Ciasto francuskie od FRoSTY znakomicie smakuje zwłaszcza w towarzystwie nadzienia ze świeżych, sezonowych owoców i ich przetworów.

Pomysł na szybki deser? Ciasto francuskie od FRoSTY!

fot. internet

FRoSTA poleca sprawdzone przepisy na letnie desery z Ciastem francuskim i owocami:
Babeczki z ciasta francuskiego

Składniki:
1 opakowanie Ciasta francuskiego FRoSTY
0,5 kg świeżych jagód
250 g śmietanki 30%
50 g jogurtu naturalnego
3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzej do 180°C.
2. Foremki do babeczek wylep ciastem, posmaruj rozmąconym jajkiem.
3. Wstaw do piekarnika i piecz przez 10 minut.
4. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, dodaj jogurt.
5. Babeczki wyjmij z piekarnika, wystudź i wypełnij kremem. Na wierzchu ułóż jagody.

Pomysł na szybki deser? Ciasto francuskie od FRoSTY!

fot. internet

Letnia tarta z truskawkami

Składniki:
1 opakowanie Ciasta francuskiego FRoSTY
0,5 kg świeżych truskawek
250 g śmietanki 30%
250 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzej do 180°C.
2. Ciasto lekko rozwałkuj. Wyłóż nim formę do tarty i posmaruj rozmąconym jajkiem.
3. Wstaw do piekarnika i piecz przez 10 minut.
4. Śmietankę ubij na sztywno, wymieszaj z mascarpone i trzema łyżkami cukru pudru, dodaj jogurt.
5. Tartę wyjmij z piekarnika, wystudź i wypełnij kremem. Na wierzchu ułóż truskawki (możesz też użyć innych sezonowych owoców).

Ciasto francuskie dostępne jest w sklepach w cenie 6 zł / 450 g (6 porcji).

Więcej informacji na temat produktów FRoSTY oraz inspirujące przepisy kulinarne można znaleźć na stronach www.frosta.pl oraz www.facebook.com/frosta.polska.


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Budżet 2025 Świnoujścia uchwalony! Po długiej i gorącej debacie 15 radnych poparło projekt przychodów i wydatków miasta w przyszłym roku. Tylko dwóch radnych wstrzymało się od głosu ■ Zakład Wodociągów i Kanalizacji w Świnoujściu informuje, że w związku z przerwą w dostawie wody w dniu 19.12/godz.22 do 20.12/godz.04 dodatkowe zbiorniki wody zdatnej do picia po przegotowaniu zostaną ustawione : Łunowo-zatoka autobusowa przy ul.Zalewowej 65 Karsibór – zatoka autobusowa ul.1-go Maja 9 Karsibór-zatoka autobusowa ul.1-go Maja 5c ■ Joanna Agatowska: władze Szczecina chcą skorzystać z doświadczeń Świnoujścia przy realizacji planowanego tunelu pod Odrą w przebiegu realizowanej obwodnicy Szczecina ■ Betlejemskie Światełko Pokoju dotarło do Świnoujścia. Tuż po godzinie 10.00 Harcerze Hufca Ziemi Wolińskiej przekazali symbol nadchodzących Świąt radnym Rady Miasta zgromadzonym na dzisiejszej sesji ■ W dniu 11 grudnia Świnoujscy jubilaci odebrali medale za długoletnie pożycie małżeńskie, przyznawane przez Prezydenta RP. Uroczystość była momentem, pełnym wzruszeń, ciepła i wspomnień. Odznaczone zostały trzy pary, które obchodzą jubileusz Złotych Godów: Państwo Bożena i Jerzy Górscy, Państwo Alina i Wiesław Król oraz Państwo Bronisława i Marian Włodarscy ■ Od 01 grudnia do 15 grudnia Wydarzenie "Udekorujmy wspólnie choinkę w Muzeum". Zapraszamy wszystkie chętne dzieci do wykonania ozdób choinkowych w kształcie zwierząt morskich, które zawieszone zostaną na choince znajdującej się w holu Muzeum Rybołówstwa Morskiego. Prace prosimy dostarczyć do siedziby Muzeum, przy Placu Rybaka 1 Miejsce: Muzeum Rybołówstwa Morskiego, Plac Rybaka 1 ■ Już 7 grudnia 2024 roku Świnoujście stanie się miejscem niezwykłej, zimowej atrakcji – jubileuszowej X Inwazji Morsujących Mikołajów, rozpocznie się paradą o godzinie 11:15 paradą, która wyruszy ze Stadionu Miejskiego przy ul. Matejki 22 w Świnoujściu. Uczestnicy, przebrani w charakterystyczne mikołajowe stroje, ruszą w kierunku plaży, gdzie odbędzie się najważniejsza część wydarzenia. Szczegółowy harmonogram imprezy przedstawia się następująco: - 11:15 – Parada Morsów ze Stadionu Miejskiego przy ul. Matejki 22 - 11:45 – Powitanie uczestników na plaży - 11:50 – Wybór Miss i Mistera Morsujących Mikołajów oraz wręczenie nagród - 11:55 – Rozgrzewka, przygotowanie do kąpieli - 12:00 – 12:20 – Kąpiel morsów w zimnej wodzie - 12:30 – Blok integracyjny (ognisko, ciepłe posiłki) - 14:00 – Zakończenie ■ Już 7 grudnia, o godz. 13.00 zapraszamy na koncert pt. "Będzie Kolęda" oraz wystawę prac plastycznych Koła Plastycznego UTW (Instruktor Agnieszka Chrostowska). Sala Teatralna MDK, ul. Matejki 11, wstęp wolny. W Koncercie udział wezmą: Jerzy Piórski – gitara klasyczna - uczeń Studium Instrumentalnego MDK soliści studium wokalnego UTW: Halina Nowak, Leonarda Paczkowska, Maria Romanowska, Jan Adamski, Marian Łyskawa, chór mieszany Kantylena, zespól męski Chwaty, pod kierunkiem Barbary Okoń ■