Rusza kampania wizerunkowa „McDonald’s wierzy w młodych ludzi w Polsce”. Złożą się na nią 30 sekundowy spot reklamowy, nowa odsłona strony internetowej www.mcdonaldspraca.pl oraz różnego typu działania medialne (prasa, Internet, media społecznościowe). Będący osią kampanii spot podkreśla istotną rolę jaką odgrywają młodzi ludzie, menadżerowie McDonald’s, w pełni odpowiedzialni za prowadzenie ponad 330 restauracji firmy w Polsce. Pokazanie ich osobistych sukcesów oraz udziału w ogólnym powodzeniu działań firmy ma szczególne znaczenie w kontekście toczącej się aktualnie w Polsce publicznej dyskusji na temat sytuacji i perspektyw rynku pracy ludzi młodych. Ton przekazu, który charakteryzuje projekt McDonald’s jak i konkretne pozytywne przykłady osób zarządzających biznesem McDonald’s nie potwierdzają obiegowych opinii o „straconym pokoleniu” młodych w Polsce.
Spot telewizyjny prezentuje grupę bohaterów, autentycznych menadżerów restauracji McDonald’s.
To m.in. Klaudia – koordynatorka szkoleń, Natalia - kierowniczka restauracji z Goleniowa i Arkadiusz - koordynator restauracji z Torunia. W produkcji reklamy telewizyjnej wystąpiło ponadto 14 innych menadżerów pracujących w restauracjach McDonald’s. Wszyscy uczestnicy zostali wybrani w ramach wewnętrznego castingu.
Kampania „McDonald’s wierzy w młodych ludzi w Polsce” to także premiera nowej, całkowicie zmienionej strony internetowej www.mcdonaldspraca.pl poświęconej możliwościom zatrudnienia
i kariery w firmie. Prezentowane są tam nie tylko ważne z punktu widzenia użytkowników informacje praktyczne o pracy w firmie i rozwoju zawodowym. Można tam znaleźć także dane statystyczne
w odniesieniu do pracowników sieci. Bardzo ważnym elementem jest mechanizm rekrutacji online.
Nie zabrakło także możliwości kolejnego spotkania z głównymi bohaterami kampanii. Materiały filmowe w większym stopniu przybliżają ich sylwetki, mówią o ich pasjach i zainteresowaniach.
Klaudia, Natalia i Arkadiusz to jedynie trzy z licznych przykładów karier pracowników McDonald’s w Polsce. „Swoją przygodę z McDonald’s zaczęłam w Kielcach. Po 3 latach samodzielnie prowadziłam już dużą restaurację, dzisiaj koordynuję szkolenia w całej Polsce – mówi Klaudia Kosmala. Nie jest ona odosobnionym przykładem. Prawie wszyscy z blisko 3500 menadżerów sieci rozpoczynali swoją zawodową przygodę z McDonald’s od podstawowych stanowisk. Dynamiczny rozwój firmy pozwala im szybko awansować w jej strukturach.
Zapraszamy na fanpage McDonald’s Polska www.facebook.com/McDonaldsPolska
i www.mcdonalds.pl
Nikt nikogo nie zmusza, aby odwiedził McD.. Ale po co od razu pluć jadem? A może boicie się konkurencji, że odbierze klientów wspaniałym obiektom gastonomicznym, które tak samo podają jedzenie z mrożonek i chińskich ryb?
ludzie jeszcze tam nie byłem gdzie to to u nas jest ?bo omijam szerokim łukiem żeby nie trafić
No jak się bierze ludzi z łapanki do tej pracy to czemu się dziwić.
Czy na szkoleniach kadry uczą chamskich odzywek do personelu tych nędznych bud
Słowo" Restauracja", to za duże słowo na ten padoł, jakim jest np. McD.. Tak samo, jak z tymi 30-to metrowymi²" Apartamentami" Nadużywają słów, o których nie mają pojęcia.
chyba obroty spadają dlatego tak cudują, Polacy nie gęsi swój rozum mają.
bar mleczny przerobiony na bar podajacy sprasowany mielony, odgrzany i wlozony do odmrozonej bulki!to ma byc zdrowe zywienie?rodzice zastanowcie sie zanim pozwolicie dziecku zjesc te niezdrowe potrawy!!
to ja już wolę: CCCP wróć!
i do tego to śmieciowe żarcie..fuj..
Restauracja – zakład gastronomiczny z obsługą kelnerską, którego głównym celem jest żywienie konsumenta. W restauracji dania przygotowywane są na indywidualne zamówienie, produkowane głównie z surowców (rzadziej z półproduktów i gotowych potraw). Asortyment uzupełniają napoje zimne i gorące, alkohole, wyroby cukiernicze i towary handlowe (papierosy, słodycze itp.). Restauracje często posiadają odpowiedni do charakteru obiektu wystrój wnętrz i specjalizację w rodzaju kuchni (regionalna, narodowa). Ponadto restauracje świadczą usługi rozrywkowe (np. dancingi), dodatkowe (np. catering), przygotowane są do organizowania przyjęć okolicznościowych i obsługi grup. Istnieje wiele zakładów specjalistycznych będących odmianą restauracji o zwężonym zakresie podawanych potraw i napojów, np. pizzerie, karczmy. WiktionaryPl nodesc.svg Zobacz hasło restauracja w Wikisłowniku Sieciowe bary szybkiej obsługi często mylnie nazywane są restauracjami. McDonald's to tylko BAR SZYBKIEJ OBSŁUGI a nie RESTAURACJA - Panowie Men
obóz pracy