Zapraszamy wszystkich gości, sąsiadów, mieszkańców. W programie oprócz swoistego szlaku po restauracjach zapraszamy do obejrzenia ryb…. w Muzeum Rybołówstwa. Aktualna wystawa to ryby bałtyckie, Zalewu Szczecińskiego, zatoki Pomorskiej. Zobaczyć także można znakomicie spreparowanych przedstawicieli fauny na Antarktyce oraz mórz tropikalnych.
A 28.05.2011 w sobotę
na najszerszej plaży w Polsce pojawi się największy WIELORYB. Startujemy o godz. 10:00.
Mile widziane własne wiaderka i łopatki.
Zapraszamy wszystkich do wspólnej zabawy! RYBY SĄ OK!
Organizator:
Świnoujska Organizacja Turystyczna
Ul. Armii Krajowej 12/321
72-600 Świnoujście
Tel. 91 321 95 27; fax 91 321 95 28
e-mail: sot.swinoujscie@gmail.com
Koszt niedużych dań rybnych wynosić będzie 10 zł!! poproszę o gramaturę, bo nie duże to będą niewidoczne dla ludzkiego oka
A co z Oscypkami?
na bermudach serwuja swieza rybke prosto z CHIN!! Te restauracje tez maja ryby z szemranych zrodel, np panga z chodowli chinskiej karmiona srodkami by wygladala jak swiezo zlowiona w glazurze lodowej 10%. Polowy mamy ograniczone, wszystko idzie do duzych miast, nawet targu rybnego tu nie ma, tylko smieci ze swiata w sklepie, nawet ceny sa 2 razy wyzsze niz w duzych miastach jak Wroclaw, Katowice, Krakow, czy Szczecin
Ryby są wpożo jak pływają brzuchami do dołu ! A nie na talerzu!
A gdzie w Świnoujściu można kupić naprawdę świeżą rybę?? A nie te śmierdziele w rybnych.
Jeśli wystawa nosi tytuł" Fauny mórz i oceanów" to czy będą nie niej prezentowane diabły (fauny)?? Wstyd robić takie byki. ŚOT mogłaby zatrudnić choć jedną osobę znającą podstawy języka polskiego!
Promujemy ryby, a budujemy wieloryba? Komuś chyba zabrakło podstawowej wiedzy biologicznej.
Ja nie zakopuje i nie chodzę w ustronne miejsca. ja to tak prosto z mostu bez trzymanki.
Bździągwa Poniedziałek [23.05.2011, 15:01] [IP: 31.63.225.*] Chrapka mnie naszła na pysznego rekina z Zalewu Szczecińskiego w sosie z kalmara Bałtyckiego. P.S.Do czego te wiaderka i łopatki/////////////////////////////////////////////
//////////////////////bo jak się pos... po tej rybce to do wiaderka, póżniej zaniesiesz w ustronne miejsce, łopatką wykopiesz dołek i zakopiesz...Smacznego!
Chrapka mnie naszła na pysznego rekina z Zalewu Szczecińskiego w sosie z kalmara Bałtyckiego. P.S.Do czego te wiaderka i łopatki.
"Koszt nieduzych porcji ryby będzie kosztować ok 10pln". To jak dużo to będzie. ..?
a dlaczego nie mogą być po prostu dobre?