Jak się dowiedzieliśmy, w sąsiadującym ośrodku, też kilka osób uskarżało się na dolegliwości żołądkowe.
- Typowe objawy grypy żołądkowej to biegunka, wymioty, bóle brzucha, nudności i gorączka – mówi jeden z lekarzy. – Trzeba uważać, zwłaszcza w przypadku dzieci, ponieważ silne biegunki mogą doprowadzić nawet do odwodnienia.
Nasz rozmówca podkreśla, że grypa żołądkowa bardzo łatwo przenosi się na innych (drogą kropelkową).
- Objawy zatrucia pokarmowego są jednak bardzo podobne – podkreśla.
Manager ośrodka Posejdon mówi, że niedawno placówkę badał sanepid. Wszystko było w porządku.
Tak żyje ten chłopak i kolega jego tez sa cali i zdrowi i nic im nie jest
NIESTETY PAN ŻELEK NIE WOZI PIECZYWA DO POSEJDONA . Może lokalna piekarnia Was truje produktami jak i cenami tych produktów
Wpis został usunięty ze względu na złamanie prawa lub regulaminu serwisu przez użytkownika/Admin
Wpis został usunięty ze względu na złamanie prawa lub regulaminu serwisu przez użytkownika/Admin
Wpis został usunięty ze względu na złamanie prawa lub regulaminu serwisu przez użytkownika/Admin
zamknac te bude, pracowałem tam i warunki zywieniowe sa straszne bród i wstyd.
Łykajcie pieprz (25 ziarenek dorośli, a dzieci z 10) co jakiś czas, a także po kontakcie z chorym czy po wizycie w przychodni, a będziecie zdrowi i się nie zarazicie na pewno!
Ode mnie 5 osób z rodziny ma" to coś". Są w szpitalu teraz... Podejrzewam, że to jakiś wirus...
W" Chińskiej" na Konstytucji też strach jeść, personel ma lewe karty zdrowia i też nie przestrzegaja higieny osobistej, panie obslugujace tak zwane barmanki myja podloge lub kibel, obcieraja rece o siebie i podaja potrawe, sam to widzialem i odechcialo mi sie jesc.Sanepid powinien tam dobrze pobuszowac, wiem wiecej corka znajomego tam pracowala tylko tydzien i uciekla, wlasciciel/Wietnamczyk/wykorzystuje pracownice a placi ponizej krajowej.Tam urzad podatkowy tez mialby niemalo roboty.
Prawdopodobnie to była sałatka warzywna.
AC\DC DAJE YEAH !!
Jeny ludzie! Nikt nie powinien jesc parówek i jadac na miescie! Jestem kucharzem i nie chcielibyscie wiedziec co jecie!!Mimo staran mimo wszystkiego zawsze jest to wewnetrzne fuj! Ja nie jem nigdzie poza tym czego sam nie zrobie w domu! a pracuje w bardzo znanej restauracji!
JDIOTO!! jaj sie teraz nie myje!!są inne sposoby!Nie pracujesz w gastronmi:)))
żryjcie więcej ze stonki, brutto itp- szybciej fikniecie, ale było taniej przecież nikt lub wiekszość nie pomyśli o jakości tylko o cenie, nic nie jest darmo - ochyda
na Grunwaldzkiej w kebabie tez salmonella puka do dzrwi..bylem tam ostatnio i az dziw bierze ze tam sanepidu nie bylo...
do 7-me Dziecko Baby Jagi takie masz choroby no to juz ciezko z Toba
Gościu. (IP:195.117.239.***) To ty jesteś okrutny TROL... I śmierdzisz pewnie na całe Zachodnio-Pomorskie. miłego drapania...!!
Na pewno najedli się na gryfie albo lodów niech tam sanepid sprawdza.
Ludzie! Myjcie jaja, bo one są źródłem zakażenia salmonellą.
KINDYBOLO
Gościu • [IP: 80.245.186.***]! Z tym niemyciem jaj to już przesadziłeś. Oczywiście nie mogę mówić za wszystkich, ale ja chociaż raz w tygodniu myję jaja.
Bród, Smród i Ubóstwo.Bród, Smród, Syf, Kiła i Mogiła.
grypa żołądkowa to ładna nazwa dla groznej przypadłości organizmu.Musimy wiedzieć, że zarażamy sie drogą ktopelkową, najczęściej z brudu, a najgrożniejsze jest odwodnienie organizmu!Diagnoza, prawidłowa diagnoza jest b.ważna.Człowiek traci siły z powodu niechlujstwa drugiego człowieka, mdleje, pomac jest ważna by nie doszło do spadku cisnienia, a tym samym niedotlenienia mózgu.Także nie tylko dołem ciała trzeba sie zająć, ale górą również.Tutaj pasuje jak ulał mądrośc ludowaCO JEST GORSZE SRACZKA CZY MIŁOŚĆ, na pewno to pierwsze bo jak już leci to niczym jej nie zatrzymasz aż się wypóżnisz.Wszystkim korzystającym ze zbiorowych stołówek polecam ziołowy TANINAL, rewelacja na te dolegliwości.
dzisiaj okolo 9 rano jechalem do szczecina i wdzialem straszny wypadek czerwone bmw dachowalo wielokrotnie to ktos od nas mlode chlopaki wie ktos czy zyja?
zy ktoś sprawdzał z jakich produktów lepi się chleb od żelka?Jak to jest, że ta sama gramatura, a cena o polowę niższa niż u Kudły czy Mikołajczyka?Ja jak zjem czasem z konieczności chleb od Źelka to mam skręt kiszek, bóle żołądka, zgagę itd.Co oni dodaja do składu tej masy by pokrojony, zaparzony, zafoliowany, kruszący się i wywołujący zgagę chleb kosztuje ok.135.Jesteśmy truci na okrągło, to fakt, nikt nie sprawdza stanu desek, nikt nie wyparza desek po krojeniu drobiu, nikt nie myje jaj, jak to możliwe, czy właściciele lokali uważają, że jeżeli już jest konsument to zje wszystko?O tym co jemy krzyczą watroby, żołądki, jelita itd.Czy wogóle jest jeszcze u nas SANEPID?Kto odpowiada za higienę w stołowkach, kto bada potrawy cateringowe, które dostarczają jedzenie do przedszkoli, , złobków i szkół?Czy Komitety Rodzicielskie sprawdzają miejsca gdzie powstają te produkty?Wszędzie oszczędności.Czy ktos sprawdzał czym myje się klatki schodowe na których jest wiekszy zaduch niż przed myciem?Ta sama ściera do mycia po psach i ludziach