POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Sobota [21.09.2019, 11:34:56] • Polska

Glamour w Twojej kuchni

Glamour w Twojej kuchni

fot. Organizator

Jak osiągnąć efekt luksusowej kuchni? Jak modnie i nowocześnie zaaranżować serce domu? Jak wybrać sprzęty AGD, tak by były nie tylko funkcjonalne, ale jednocześnie eleganckie?

Niejednej osobie projektowanie i aranżacja wnętrz spędza sen z powiek. Chcąc osiągnąć wymarzony efekt, łatwo jest się zgubić. W jakim stylu urządzić pomieszczenie, w którym przez najbliższe lata będziemy spędzać sporą część dnia? Jakich materiałów użyć? Jak odpowiednio rozplanować przestrzeń? Takie pytania nasuwają się same, a marka Sam Cook przychodzi z pomocą.

Odkładając na bok aspekty wizualne, niezmiennie, wspólnym i najważniejszym mianownikiem dla każdej kuchni powinna być jej funkcjonalność. Polega ona przede wszystkim na odpowiednim rozmieszczeniu mebli i sprzętów AGD. Gdy zadbamy o to, by plan kuchni był zgodny z zasadami ergonomii, a zatem by prace kuchenne były możliwie łatwe i komfortowe, można pójść o krok dalej i zacząć rozważania na temat preferowanego stylu.

Chłodziarko-zamrażarka w wersji glamour

Popularne wnętrza glamour, odznaczają się przede wszystkim dużą elegancją i wysoką dbałością o każdy szczegół. Marmurowe blaty, czarne, szklane stoły, przewaga bieli i czerni, a do tego krzesła jadalniane obite zamszem − to kwintesencja tego trendu. Po drugiej stronie medalu wciąż modny minimalizm. Nowoczesne, designerskie aranżacje, bazujące na prostocie formy i wysokiej jakości rozwiązań - to gwarancja zadowolenia na długie lata.

Niezależnie od stylu w jakim zdecydujemy się zaaranżować kuchnię, by osiągnąć satysfakcjonujący efekt, należy zadbać o dobór jakościowych materiałów – począwszy od szafek, po kafelki podłogowe, a także urządzenia kuchenne. Projektanci sprzętów AGD kładą coraz większy nacisk już nie tylko na funkcjonalność, ale również na design. Eleganckie, wolnostojące chłodziarko-zamrażarki Sam Cook są tego najlepszym dowodem. Czarny, szklany front to rozwiązanie dla osób szukających wyjątkowej elegancji.

Piękne i inteligentne

Wersja multi door dla dużej rodziny lub model french door dla wymagających i coraz bardziej świadomych kulinarnie konsumentów, obie z systemem No Frost, pomieszczą za swymi drzwiami mnogość produktów i innowacyjnych dań. Stworzone przez profesjonalistów, dla których gotowanie jest życiową pasją, zachęcają do kuchennych eksperymentów.

Komfortowe sterowanie dotykowe – smart sensors, wyświetlacz LCD na drzwiach oraz oświetlenie LED, to duże udogodnienia jakie oferuje marka Sam Cook. System chłodzenia Multi-Flow, zapewnia lepszy przepływ powietrza i równomierny rozkład temperatur w całej lodówce oraz szybsze schładzanie komory po otwarciu. Dwuskrzydłowe drzwi oraz odpowiednio rozmieszczone półki zapewniają przestrzeń niezbędną do prawidłowego przechowywania żywności, a funkcje Eko, Wakacje i Super, oszczędzają cenną energię.

Zostań mistrzem swojej kuchni − zainspiruj się!

Lekkie danie z pstrąga sprzyja kulinarnym wariacjom. Bogactwo ziół i ryb w połączeniu z owocowo-winną nutą, to propozycja, którą niewątpliwie warto wypróbować. Przedstawiamy przepis łatwy i prosty w przyrządzeniu.

Pstrąg ziołowo cytrynowy z winem

Składniki na 2 porcje:

• 2 nieduże świeże pstrągi patroszone
• 1 cytryna
• 50 g masła
• 100 ml białego wina
• Sól
• Pieprz
• gałązki świeżego tymianku, oregano

Sposób przygotowania:

1) Pstrągi umyć, przyprawić solą i pieprzem.
2) Przygotować 2 prostokąty z folii aluminiowej (większe od pstrągów) i ułożyć na nich ryby tak, aby można je swobodnie zawinąć. Z każdej strony unieść brzegi folii nieco do góry. Cytrynę sparzyć i pokroić w plastry ze skórą. Do wnętrza każdej ryby włożyć po 2-3 plastry cytryny, połowę masła i gałązki świeżych ziół. Pozostałe plastry cytryny ułożyć na pstrągach i posypać ziołami. Pstrągi polać białym winem i zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć w naczyniu do parowania.
3) Ryby gotować na parze przez 40 minut w temperaturze 110ºC. Ryby podawać w folii, do odwinięcia na talerzu.

Osoby o mniejszym apetycie, dzięki specjalnej komorze świeżości z regulacją temperatury (od 0 do 5ºC), będą mogły przechować danie w lodówce nawet do 2 dni. Funkcja ta wydłuża przydatność ryb i mięs. Dodatkowo, lodówkę multi door, wyposażono w pojemnik na warzywa i owoce z regulacją wilgotności, dzięki czemu będą one mogły pozostać chrupiące i soczyste na dłużej.

Ekskluzywne wykończenie frontów chłodziarko-zamrażarek Sam Cook z czarnego szkła dostarcza niezapomnianych wrażeń estetycznych. Innowacyjne rozwiązania zapewniają komfort użytkowania, a nowoczesna technologia zachowuje cenne składniki oraz apetyczny wygląd przechowywanych produktów.

Chłodziarko-zamrażarka multi door Sam Cook PSC-WG-1010/B cena detaliczna: 3499 PLN
Chłodziarko-zamrażarka french door Sam Cook PSC-WG-1020/B cena detaliczna 2899 PLN

www.samcook.eu


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Ćwiczenia ewakuacyjne w Terminalu LNG: Uprzejmie informujemy, że w piątek 13 grudnia br. organizowane są ćwiczenia ewakuacyjne załogi Terminalu LNG. Ewentualne informacje dotyczące obecności jednostek Straży Pożarnej lub zasłyszanych alarmów związane są z powyższymi testami ■ Dorota Mikulska traci mandat radnej. Powodem jest, niedozwolone w ustawie o samorządzie łączenie pracy radnego i ławnika sądu ■ Rząd chce zabrać miliony uzdrowiskom. Protest samorządowców. Do tej pory środki z opłaty uzdrowiskowej trafiały do budżetów gmin, które mają status uzdrowiska. Dla Kołobrzegu wyrwa w finansach wyniesie 33 mln zł, w Świnoujściu to ok. 18 mln zł. Brak konsultacji krytykował również prezydent Świnoujścia Janusz Żmurkiewicz – Nie wyobrażam sobie, żeby Świnoujście nie było uzdrowiskiem. Wolałbym, żebyśmy o tym dokumencie dyskutowali, kiedy był tworzony – mówił prezydent ■ Z każdym rokiem wzrasta liczba turystów, którzy chcą zatrzymać się w Świnoujściu. Przybywa liczba miejsc noclegowych w apartamentach. Nie wzrasta natomiast w pokojach gościnnych ■ Nożownik szalał po ulicy Kochanowskiego. Prawdopodobnie groził mieszkańcom! ■ Mordor nadciąga! Strefa płatnego parkowania wkroczy do centrum Świnoujścia ■ 14 za, 6 przeciw, jeden z radnych wstrzymał się od głosu. Projekt objęcia centrum miasta strefą płatnego parkowania ■ Jedni z najbardziej znanych w Polsce i na świecie świnoujścian Elżbieta i Krzysztof Nakliccy ofiarami wypadku. Pani Elżbieta nie żyje, jej mąż walczy o życie w szpitalu ■ Olgierd Geblewicz – „Rząd PiS zabierze pieniądze uzdrowiskom” ■ Całoroczna strefa płatnego parkowania lekiem na deficyt miejsc postojowych? 3,90 złotych za pierwszą godzinę postoju, za drugą - 4,60 zł, za trzecią - 5,50 zł. Dziś radni ustalą wielkość strefy płatnego parkowania oraz stawki, które mają w niej obowiązywać ■ Sposób „budowania po świnoujsku” polega na budowaniu nowych obiektów w bezpośrednim sąsiedztwie istniejących domów, niezgodnie z zatwierdzoną dokumentacją, w sposób zakłócający spokój mieszkańców, wywołujących hałas i zanieczyszczenie, uniemożliwiając korzystanie z istniejących domów zgodnie z ich przeznaczeniem – pisze nasza Czytelniczka ■